Julledighet

Och då var det äntligen julledighet! Vi ägnade sista dagen på smådjurskliniken (och hela rotationen) med att ha en neurologidag och fika en massa när vi hade pauser, så mysigt! Neurologi är så intressant men jag känner att jag är så dålig på det. Jag har aldrig riktigt varit med på en neurologisk undersökning innan heller så kände mig verkligen som en nybörjare. Veterinären (såå duktig och så himla pedagogisk) visade först på sin egen hund hur man skulle göra. När det sedan kom in patienter så fick jag först göra en neurologisk undersökning med en hel del hjälp och guidning, innan veterinären gjorde en egen bedömning. Jag kommer behöva träna en hel del på det innan jag kommer känna mig säker. Som så mycket annat i och för sig ;) '
 
Senare på kvällen hade min syster anordnat ett julquiz som vi gjorde via facetime. Så himla skönt att det finns facetime/zoom och liknande, så att man kan sitta och umgås trots att jag sitter i Uppsala, syster i Göteborg och övriga familjen hemma i Värmland. 
 
Idag sov jag till kl 13(!!!!!) sjukt nog, tydligen är det slitsamt att gå klinikrotation. Men så underbart att vara lite ledig och kunna lägga upp dagarna precis som man vill. 
 
 
Bild från tidigare i veckan. Detta har konstant funnits i fickan eller runt halsen. Mitt fina stetoskop. På det sitter en klocka, vilket är jättebra när man ska ta hjärt/andningsfrekvens. Även mitt fina lilla anteckningsblock där det skrivs upp allt från anamneser på patienter till smarta tips som man får höra. Sen har jag alltid minst en bläckpenna med mig och även en pennlampa (den rosa). En pennlampa är jättebra att ha när man ska kontrollera ögonreflexer (tex för att se om pupillen drar ihop sig när man lyser i ögonen). Det som ligger under pennorna är momentbladet, där man fyller i närvaro och bockar av alla moment man ska hinna med under alla veckorna. Syns det att jag gillar rosa? ;)