Ambulansen

Nu har min vecka på ambulatoriska kliniken börjat. Man har sammalagt fyra veckor fördelade över året och jag har alla mina veckor denna terminen. Under dessa fyra veckor ska man göra 3 vardagsjourer (15.45-08.00) och en helgjour (08.00-16.00). Jag har min första jour på fredag. Då har jag först en vanlig dag på kliniken innan jag går på det nya passet 15.45, dvs det kommer bli nästan ett helt dygn i skolan. Man får sova om det är lugnt men händer det mycket så kommer man förmodligen vara rätt slut på lördagsmorgonen. 
 
Än så länge har man både känt sig som världens sämsta och vissa stunder känns det som om saker börjar lossna. Det är jättekul men samtidigt jätteläskigt när man gör saker första gången. Jag har dessutom sjuka krav på att jag alltid ska lyckas direkt men det gör man såklart inte oftast. Självklart måste man träna för att bli bra på saker men det är inte alltid man förstår det själv när man väl står där och har noll koll. Som tur är har vi superduktiga veterinärer med oss som guidar och säger vad man ska göra. 
 
Hittills har vi varit ute på halta kor, lite bölder och lite tandkoll. Jag har fått ge några intramuskulära injektioner och någon intravenös på häst. Vi är oftast flera stycken med i bilarna, mestadels 4 studenter och en veterinär. På jourerna är man max 2 stycken studenter i årskurs 4, en veterinär och eventuellt en auskultant från årskurs 1-3 som hänger med. Som student är man också ansvarig för att packa bilarna så alla mediciner och utrustning finns med, packa upp och städa allt när man kommer tillbaka samt journalföra från de besöken man varit ute på. 
 
Nu ska jag snart fixa lite här hemma och laga lite mat. Eftersom man är ute och åker mycket på ambulansen (och får pga smittorisk inte äta i bilen) så har jag inte ätit någon lunch än så får bli en vääldigt sen lunch idag. 
 
Kram på er!